Friday, 27 October 2017

GREECE : European Quality Label!

Lovely news for all of us!
Dear partners, I' m really glad for this journey at European Math World!


Wednesday, 25 October 2017

ITALY : European Quality Label!

I am proud to be part of this "dream team"!

FRANCE : European Quality Label !

Hello !
Great news today !
Our project got the European Quality Label !
Congratulations to all partners !


Monday, 16 October 2017

ITALY: quality label!

Happy to have received the Italian Quality Label for "Let's discover our European math world". Thanks to all partners of this amazing project.

Monday, 18 September 2017

PORTUGAL

Today we received a lovely and beautiful surprise from Romania. Congratulations, the book about the project is just great!


Monday, 11 September 2017

France : Books from Romania

Many thanks to our Romanian friends who created a book about our project !
We received it today, and it's really great !




Thursday, 31 August 2017

FRANCE : Quality Label

I'm very proud to tell you that our project got the Quality Label here in France too !
Many thanks again to all the members who shared this adventure with us !

Friday, 23 June 2017

POLAND: Happy Holiday!

Today is the last day of our school year for polish students. Our project and the school year is over. We would like to wish you all a lovely summer holiday. 
​Have a safe and relaxing time.

Monday, 12 June 2017

SLOVENIA : Our Goodbye Math Dance

When we had a good time we usually end a party with dancing.
And so we danced also this time!

Our Goodbye Math Dance:


Goodbye from Slovenia!

Wednesday, 7 June 2017

PORTUGAL

Today a gift from Portugal was sent to our polish winner. Congratulations, Julka K., once again.

Saturday, 3 June 2017

Students opinions about our project






Our Big Quiz : here are the answers !




1) Which Mathematical features was the Portuguese class looking for?
Answer: Symmetries

2) What's the name of the strategy game the Portuguese students played?
Answer: Alquerque

3) What was the topic of the French workshop in Aix?
Answer: Line networks

4) About french pupils' workshop in Le Thoronet

Answer: The golden ratio

5) What shape is the dungeon of the Citadel of Saint-Tropez?
Answer: A hexagon

6) The medieval quadrivium consisted of four subjects. Do you remember which ones?
Answer: Arithmetic, Geometry, Music, Astronomy

7) In which monument of Perugia can you find a circle inscribed into a square?
Answer: Porta Marzia

8) What is the capital city of Slovenia?
Answer: Ljubljana

9) What is the name of the famous bridge in Ljubljana that you saw in the video?
Answer: Dragon bridge

10) How many years is the Romanian school celebrating in May 2017?

Answer: 131

11) How many schools are there in Beiuş?
Answer: 4

12) Which county has as chief town Oradea?
Answer: Bihor

13) Which Math concepts are present in Neolitic painted pottery from Macedonia?
Answer: Symmetry

14) Select the Neolitic vessel from Macedonia

Answer: C option

15) The sculpture cost was 210 000 DKK. The Carlsberg Fund paid 28.57% of it, which is:

Answer: 59 997 DKK

16) On top of the tower, there is a prism measuring 6m x 6m x 4m . What’s its volume?

Answer: 144 m3

17) Who is the first female international chess champion in Turkey?
Answer: Nilüfer ÇINAR ÇORLULU

18) Which of the following was not the purpose of the trip to the Natural History Museum?
Answer: To study mathematicians' lifes

19) Which were the most renowened Amphoras and for what reason?
Answer: Panathenaic - Award of Panathenaic Games

20) What was the compass used for?

Answer: To put women cosmetic and jewels

21) Find x in the proportion

Answer: 45

22) What is the height of Cheops' pyramid?

Answer: 153m

23) How many Summer Olympic Games have the Slovak athletes worn this clothing so far?

Answer: Two (London 2012, Rio 2016)

24) How long did it take to finish the SNP Bridge (in Slovakia)?
Answer: 5 years

25) The old townhall of Regensburg (Ratisbona) was built in 1245. How old is it now?
Answer: 772 years

26) German Christmas market starts at the 27th November and ends 4 weeks + 5 days later, which is:
Answer: 23rd of December

27) What is the name of the geometric decoration in gothic window below?

Answer: Quatrefoils

28) What is the Reuleaux triangle based on?
Answer: Equilateral triangle

29) Where did the Croatian team amuse themselves the most?
Answer: In Mozgaonica

30) What was the name of a Faculty teacher that presented us Math in 80 pictures?
Answer: Franka Miriam Brueckler